nu nici nimic niciodata nicaieri nu

   Ai in fata ta un ghem facut din mai multe fire. Fiecare fir are doua capete. Ca sa traiesti trebuie sa tragi de fire, sa le separi si sa le unesti asa cum vrei tu.

  Unii spun ca ai nevoie doar de aer ca sa traiesti. Nu mi se pare o treaba foarte inteligenta. Adica fericirea nu e conditie pentru a trai, asta da, dar eu sunt satula de marii inteligenti ai acestei lumi, de marii neintelesi care scot cate o idee superuzata sau reflectata in ceva care a existat oricum mult inaintea ei. Sunt satula de a avea sau a nu avea dreptate si de indivizi care au nevoie sa fie apreciati pentru niste rahaturi. Sunt satula de cei care nu stiu sa-si faca autocritica si de cei care traiesc cu iluzia ca valoreaza mai mult decat altul, de oameni care-si schimba principiile in fiecare saptamana ca pe niste haine noi, de cei care spun ceva inteligent dar despre care nu se vorbea oricum si si de cei care uita asta apreciindu-i oricum, sunt satura de valori(false sau reale). Sunt satula sa apreciez(asta nu inseamna ca nu o fac dar mult mai precauta). Apreciatul nu ar fi o problema(pen ca in gen cei apreciati raman apreciati si nu am trait foarte multe schimbari in ai aprecia) daca nu s-ar insista foarte mult cu formularea aprecierii. Intotdeauna am considerat ca e mai bine sa apreciezi decat sa fi apreciat. E mai comod si tu ai de castigat fiind martorul motivului sincerei tale aprecieri.  E sufocant sa vezi ca toata lumea e cineva numai tu nu misti cu adevarat, nu te indrepti spre cine stie ce mari adevaruri, nu astepti ca ceea ce tu gandesti sa fie adevarul universal despre adevar, nu vrei sa fi judecatorul altora. Sunt satula de mine, de mistouri. Sunt satula de manifestari inutile. Sunt satula de cei care se ridica pe spinarea altora si nu-i apreciaza nici macar pe aia. Sunt satula de critica. Sunt satula de critica pe care o fac si de cea pe care o primesc. Sunt… Nu mai vreau si nu mai pot si chiar chiar chiar m-am saturat. Dar cel mai mult de mine. M-am saturat sa am aceeasi fata in fiecare dimineata, sa ma strimb la fel, sa fac glume in acelasi stil, sa ma schimb, sa ma satur de schimbari, sa simt ca sunt gata putrezita si ca nimic nu mai are un scop chiar daca are logica. Sunt satula de cartofi pai, no bine?

  Ba mai mult, apare un fel de stare anxioasa si un soi de a te certa cu tine. Exemplu: „tu ce dracu faci? dar tu chiar nu vrei sa faci nimic? asta numesti tu munca? uita-te in jurul tau, nu ai de castigat daca te increzi asa, trebuie sa ai un plan, sa gandesti strategic, draga! doar nu crezi ca altii au ajuns sus fara un plan…” Ba chiar cred. Cred ca e vorba de noroc sau de mult mai multa munca decat e nevoie. Sa te descurci si sa evoluezi profesional e ca un fel de loterie, trebuie sa te rogi sa fi la locul potrivit in locul potrivit. Trebuie sa-i convingi pe ceilalti ca esti la locul potrivit samd.

  „ei, tu ori esti nebuna ori nu te simti bine azi” Ba ma simt chiar bine! Asta nu inseamna ca simtirea e buna ci ca simtirea e simtita. Nebuna nu sunt desi cateodata incerc sa par.

  Asa ca, daca crezi in noroc fara sa porti pica, daca nu crezi ca esti cineva si nu vrei sa contruiesti ceva bombe in lumea asta, daca nu mai vrei nimic de la nimeni si nici tu nu te mai suporti pe tine atunci esti ca mine acum: stai si te uiti la un ghem de ata. Nu stii de unde sa-l incepi si de cand tot stai si te uiti la el ti-ai dat seama ca nici nu prea vrei sa faci ceva.

 Ceea ce bineinteles e exasperant pentru cei care deja isi refac si reconstruiesc ghemul. E ca si cum m-as duce la urechea lor si le-as spune un singur lucru „ping! ping! ping!” pentru cateva ore de lucru.

 

  Acest post e in memoria lui Belus care nu a murit inca.

Reclame

2 comentarii

  1. Draga mea, cu toţii croşetam la o mare şezătoare. Ea a devenit mare pentru că stăm mult în cur şi de-aia gândim. Şi gândim că unii sunt smochine, alţii almanahe, dar nu vedem ce e esenţial. Nu vedem în celălalt din faţa noastră plusul, pentru că la noi e minusul De-aci şi atracţia + cu -. Fii mai blândă cu nervii tăi!

  2. Nu stiu ce sa-ti raspund. Imi place foarte mult comentariul tau. Imi e greu sa cred ca pot sa-ti raspund altfel decat cu un zambet(reactia pe care am avut-o citindu-l prima data).
    🙂 Multumesc de prezenta.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s