Vreti un redoxon? :-)))

Un suflet cade in perne si puf de pe un asfalt ud. Infloresc mici pumni luminosi din coliziune si iesind din perne ca dintr-o trambulina, sufletul incearca sa le prinda si sa le manance cu pofta. Se scutura ca un caine ud in soarele verii si isi potoleste setea in joaca cu picaturile tasnite salbatic de pe el.
Cazand pe Pamant, se trezeste dupa aceasta masa energetica copioasa ingropat in puf.

Se ridica natrafos din perne si rade de propria greutate. Acum are doua picioare. Sau patru. Isi ascunde adevarata natura sub o piele zbarcita si batrana. Coboara niste scari si scantei ii scapa din ochi cu fiecare pas pe care-l face.

Ajuns inca o data pe asfaltul uscat se opreste descultz sa ii simta caldura. Porneste in calatoria zilei de azi increzator si cameleonic. Isi schimba infatisarea dupa fiecare suflet intalnit. Nu e mare. Nu e mic. Nu e rosu. Nu e verde. Pe el nu scrie Wanted si nici Wish. E doar ce intalneste si are marimea spatiului disponibil. Se strecoara prin multimi si ocupa o strada goala.

Se opreste in fata unui copac. Si isi pune barbia sub o frunza. Priveste printre gene fotosinteza si se hraneste cu oxigen. Misca pamantul de sub talpi cu degetele picioarelor si el vibreaza sub suflete ca el.

Priveste spre un mal si sub privirea lui rasar cladiri din soluri fertile si stropi de energie, asa ca ai lui.
Citeste o carte in ele. Bea o cafea. Incearca un sarut de-a lungul unui spate. Creste o buruiana si pune pe cer, sub un castan, o stea cazatoare pentru mine. Prinde pesti mici si colorati in palme invizibile si ii lasa din nou liberi. Prinde gaze in parul trecatorilor si merge contra vantului.

Asteapta nemiscat ploaia. Cand apare si ea, se intinde si se ridica din noroi si porneste visator pe marginea unei borduri alunecoase. Isi croieste drum spre perne. Se fofileaza ud sub ele si adoarme.

Reclame

3 comentarii

  1. cat e kilu?:))

    • vreau un kil de redoxon si o plasa din aia de prins fluturi:)

  2. Kilogramele sunt subiective si negociabile.
    Ce vrei sa faci cu fluturii?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s