Carrrtofi a la( )muie: culinar

Ceea ce urmeaza sa scriu e sub atenta supraveghere a unei prietene. Ea e pasionata de arta culinara. Ea e Le Pew(sa ne intelegem, i-as scrie numele pe bune dar ea nu si nu). Intrerupem aceasta mica introducere ca zice Le Pew ceva despre ea.

„I’m a french cat”. Ok. Nu ma intrebati. Nu spun mai mult. Daca vrea ea sa spuna e binevenita. Acum imi spune ca se poate asorta si cu aripioare… pisica franceza se asorteaza cu aripioarele. Sa revenim.

Asa ca ne punem sortuletele, mustata falsa si va impartasim din genialul nostru simt culinar. Nu, retetele ei nu sunt pentru studenti sau alte categorii de flamanzi. Sunt pentru oameni cu gusturi… speciale.

CARTOFI A LA MUIE

Ingrediente:
-exact 3 cartofi. Nu mai mult. 3 cartofi, ok?
-o lamuie verde si tare(ea zice ca se refera la coaja, ha!)
(-inca o lamuie verde si tare de la o smochina pentru papilele voastre)
-putina sare(sau mai multa dupa gusturile voastre)
-o cratitza veche si jegoasa
-apa
-zahar(sau miere)

Atentie! Se filmeaza:

Se curata cei exact 3 cartofi in stilul consacrat deja: cubulete-cubulete. O sa descoperiti asa cum am descoperit si noi ca dupa ce ii tai parca sunt mai multi. Se pun in cratitza la fiert. Nu uitati sa adaugati si apa. Nu vreti sa ii fierbeti in aer. Se adauga sarea. In timp ce cartofii se fierb se face sosul. Asta nu inainte de a ne aranja ochelarii pe nas(ca sa ne intelegem, eu zic ce face ea, detaliile sunt importante in arta, inclusiv in cea culinara). Pentru sos avem nevoie de lamaie. Se taie in doua. Se stoarce cu mana. Se adauga zahar/miere. Nu, noi nu facem limonada aici, face sosul cica. Dupa ce cartofii s-au fiert se adauga eventual frunze de patrunjel.

Iata! Avem si cartofii si sosul. O parte din sos se adauga peste cartofi. Recomandarea mea e sa pastrati o parte din sos separat si sa adaugati apa. Dupa ce serviti aceasta raritate puteti renunta sa-l mai considerati sos si sa va bucurati de o limonada.

Subsemnata aproape de tot,

Le Pew, the french cat.

L-am facut sa fie citat. Nu e ca mi-am bagat nasul eu pe acolo. Il las totul asa ca sa se inteleaga ce tine de reteta si ce nu.
Acestea fiind spuse noi va spunem pofta buna.
Multumim frumos pentru reteta Le pew, the french cat.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s