electronul rezonabil

Doua secunde surori se rotesc in jurul unei idei ca niste electroni. Una e pentru tine. Una e pentru mine.

Pornim din acelasi atom zapacit de forte. Eu o iau cu secunda mea intr-o directie si tu in alta. Am certitudinea ca nu o luam in aceeasi directie. Se vede de la o posta atomica. Eu aleg sa deschid. Tu alegi sa inchizi. Eu aleg sa dezvalui. Tu alegi sa invalui.

Si macar daca as stii asta sigur. Daca as stii sigur ca pornim in directii opuse as avea inca certitudinea ca o sa te mai intalnesc intr-o zi. La plimbare pe o sfera universala. Am merge pe ea si ne-am intalni la un alt posibil pol, intr-o alta lume.
Dar nu pot sa am acum certitudini. Stiu cararea pe care eu o bat.

Generam lungimi de unda. Cu siguranta nu suntem pe aceeasi lungime de unda. Se vede de la o primarie atomica. Si in timp ce te privesc cum te duci dintr-o blazare in alta ma gandesc ca in viata asta poate nu am fost eu suficient de atenta…

Poate am calcat eu in prea multi cacati. Dar imi dau seama ca eu sunt mai rau. Eu imi construiesc blablazari. Ma auto-blablazez.

Sa zicem. Ma blablazez si acum. Imi zic, nu, eu nu sunt asa. Ce zapaceala. Sunt cum sunt! S-ar putea sa ma surprind si pe mine uneori dar asta e. Auto-cunoasterea este un proces incheiat doar pentru superficiali sau… Dupa cum vezi, mi-am luat secunda. Am folosit-o pentru o alta idee.

Sa zicem ca imi e mai frica sa nu dau un tur universal si sa te gasesc in acelasi loc, in jurul aceleasi idei. Pentru ca te-as privi cu mila fara sa-mi dau seama ca tot ce am facut e ceea ce ai facut si tu. Tu ai dat ture la nesfarsit in jurul unei idei iar eu am dat un singur tur, pe o singura cale, in jurul universului.

Azi. Azi am fost rezonabila. Azi m-am intrebat incotro. Azi am stiut incotro ma duc eu. Azi am gandit ca tine. Azi am fost totusi rezonabila. Inca sunt. Sunt rezonabila cu mine.

Fara rezonante.

Nu stiu despre cine-i vorba. In principal e vorba despre mine. Stiu, e dureros sa constati ca uneori eu chiar ma gandesc la mine si vin si scriu aici. Rusinos din partea mea!
Ce am vrut sa zic? Adica nu se intelege? Si ce vina am eu! Eu ma inteleg perfect.

Nu am alte raspunsuri decat astea de mai sus. Nu are rost sa imi pui aceleasi intrebari. Raspunsurile sunt aceleasi.

Anunțuri

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s