Afaceri sociale

Am avut o zi plina de tooot felul de activitati ceea ce a fost intr-un fel bine ca n-am avut timp sa ma gandesc intens la lucruri fara rezolvari.
Ma trezeste telefonul. Nici tu buna dimineata! Nici tu salut! Fugi acum dupa masina. E acolo. Ma ridic ametita, trag ceva pe mine. Nu tu dus, nu tu iubit Frantz portia de dimineata. Fug la propriu. Cred ca trezita atat de brusc am luat lucrurile prea la propriu. Ridic masina, sun sa zic ca s-a rezolvat. Raspunsul „Trebe sa scoti bancheta din spate si mergi repede acolo2 sa-i schimbi anvelopele. O lasi in fata! Tu te duci la o cafea acolo3”.
Speram sa apuc sa fac dus dar cica acolo2 e pe programari.

Trag de bancheta, ma spetesc, ma incolacesc, pic in portbagaj cu totul, ma ridic de acolo imi prind piciorul sub bancheta in timp ce cad in lateral trezindu-ma cu schimbatorul de viteza in fata ochiilor. Nu, nu mi-a trecut toata viata prin fata ochilor.

Ajung acolo2 la timp. In sfarsit! Acolo3! Cafeeea! Apuc sa sorb de 2 ori din ea inca foarte multumita ca am reusit sa scot naibii bancheta aia blestemata ca si cum as fi anihilat o bomba. Ma las linistita pe spatar… Aflu ca exista unu in fotbal cu numele de Jackie Ionescu, rad singura la masa. Aflu ca vine frigu, ca Jane s-a indragostit de proful ei si fratele ei s-a prezentat in fata parintilor ca sa le spuna ca…

Lakers i-au batut Warriors cu 130-113 si ca nu stiu cat e euro. Am renuntat sa mai cred ca sunt ca o palnie prin care televizorul baga informatie in spatiul cosmic ca se schimbau canalele prea repede.
Ascult o discutie de la masa atat de vecina incat am senzatia ca sunt una cu masa vecina. Cica femeile alea doua o sa-si piarda avionu’. No! Asta e! Foamea triumfa din nou. Asta s-a intamplat cam in 15 minute. Una zice „apai poate nici nu mai vin inapoi, stii cum as sta eu acolo? n-as avea nici o treaba!” Fain! Numa sa te primeasca ei pe tine imi zic in gand cand un tanar atat de inalt se apropie de masa mea… Imi ridic privirea. Ma priveste in ochi si spune ceva. Nu-l aud. Ma ridic usor surprinsa si usor speriata. Imi spune ceva de furt. Il mai intreb odata cerandu-mi scuze ca nu-l aud.
Sistem anti-furt! Da! Da! L-am auzit! Era si timpul…

Ii raspund sigura ca masina nu are alarma! De unde sa stiu eu ca rotiile au sistem anti-furt? I-am dat cheia si am plecat sa platesc si sa ma duc acolo sa le rezolv dilema in privinta unui sistem de care aud pentru prima data.

Pana am ajuns eu au gasit butonelu’. Nu zic unde e butonelu’ meu anti-furt roti.

Aceasta minunata dimineata a fost urmata de stat in frig o ora si jumatate. Era cu programare! 4-6 pe ora. Imi schimbau un cauciuc. Mai schimba la celalalt unu si tot asa. Eram toti pe cricuri!
Am inghetat. Un nene m-a poftit inauntru. Fericita, am intrat. Inauntru era la fel de frig ca afara. Ha ha ha! Ce funny esti ma nene!
Am iesit din nou afara. Astia aveau un doberman(caine atos si slab si cica foarte agresiv, sper sa fi nimerit rasa). Dobermanu s-a asezat langa masina mea in dreptul rotii stanga fata proaspat accesorizata cu cauciuc de iarna dar fara suruburi stranse. Il vad ca-si ridica picior dreapta spate si se pisa pe cauciuc! Asta ca sa-mi fie cu noroc, nu? Acum nu stiam daca sa le spun sau nu avand in vedere ca suruburile nu erau inca stranse. M-am tot codit si nu le-am spus. Daca au pus mana pe suruburi e foarte posibil sa fi pus mana pe pipi de doberman.

Zau ca le-as fi spus daca dobermanu nu s-ar fi postat in dreptul meu. Am fost nevoita s-o tulesc inauntru cand l-am vazut ca-si ridica piciorul dreapta spate! :-))
Constat ca e posibil sa nu ajung la timp la munca. Anunt!
Ajung cat de cat la timp rupta de frig si nemancata. A fost frumos la munca… Am stat mult in picioare.

Intr-un final am purtat o discutie foarte interesanta din care am debitat ca maritisul e o afacere de tip social si ca cu criza asta o sa ajungem sa cumparam leii cu lei. Si ca M-way-u e bizar. Mai ales adeptii lui care vin si spun celorlalti ce fericiti sunt ei acum ca au dat de M-way si cum le-a schimbat M-way-u’ viata! Si cat de fericiti sunt ei acum! Am concluzionat ca M-way e spalare de creier. Toti sunt fericiti ca sunt mai bogati ca si cum toata lumea e fericita daca e mai bogata. Si au ei oamenii lor ca intr-o secta secreta si M-way e mai mult decat o sansa! E solutia! Detergentul tau de vase te va face fericit! Te va hrani spiritual si ce fericit o sa fi tu dupa ce iti speli vasele cu el.
Defapt concluzia era alta. Cica astia de la M-way isi vand sufletu defapt :-))) si cumpara din sufletu’ tau in timp ce se hranesc din sufletu’ altora mai mici care-s sub ei! :-))) Si liderul lor e SATANA! :-))))) Pisu’ lumii de homo sapiens cu tot cu sistemele voastre anti-furt piramidale! :-)). No gata ca iar rad singura.
As putea sa mai lalai putin de ziua de azi. Si pot sa lalai de fiecare zi asa cum am lalait de asta.
Sunt o lalaita. Ma duc sa fac acum tot ce nu am apucat sa fac de azi dimineata inclusiv a manca.
In rest, ascult o piesa si incerc fara succes sa o ascult cat mai putin, mai ales in jur de 3 noaptea.

16 comentarii

  1. eu am fost in amway…mai putin de 6 luni si-am reusit sa-mi iau si banii inapoi..e adevarat nu toti dar o parte f mare…nush daca se mai poarta kestia asta dar eu am avut noroc. oricum am fost destul de sceptica cand am intrat in amway si asa am ramas pana am iesit.dar sa stii ca detergentul era bun:)

  2. Si-ala de vase si-ala de haine. Si sarma aia de vase; calitate nu gluma.

  3. Si eu chiar eram fericita cand spalam vasele cu detergent si sarma Amway. Rapid si sigur 🙂 Cat despre „vandutul sufletului”, cu totii o facem la un moment dat dintr-un motiv sau altul, chiar daca vrem sau nu s-o recunoastem

  4. apropos de melodie…imi place mai mult varianta aura urziceanu!!
    ala de haine (detergentu’) intr-adevar super tare….iar despre sarma…am frecat si gresia cu el!astea au fost singurele produse pe care le-am oprit.daaaar super scumpe!

  5. Eu nu ziceam de produse! Ziceam de agenti si de capetenii.
    Stiu de unu care-si tinea sticker in masina cu „nivelul platina”.
    Cat entuziasm pe ei..

  6. mai avea pana la safir:P

  7. mway iti schimba viata! cu mway ai si timp si bani!

  8. sau nu:))

  9. @smochina: ia sa ti faci si tu din blog un mlm:))…
    @everybody burete de sarma mway spala (pacat ca nu spala singur) si se uzeaza la fel ca unu ne-mway!
    In alta ordine de idei @smochina si inzigzag: La multi ani si…voi stiti ce va doriti asa ca io va doresc ce va doriti voi!
    (immortal_love las ca tie ti-oi ura mai incolo:P)

  10. da’ kiar smokina si sa ne inviti la tot felul de shouri si noi sa stam cuminti in scaune si tu sa ne prezinti cheia succesului tau…si noi sa incepem sa visam cum am ajunge ca tine si cum am avea foarte multi bani…bani…bani…bai trezeste-te esti la lucru…INCA!!! pana la ora 1 vai cred ca toti pe aci o sa devenim emo!apropo n-aveti o lama?

  11. era sa ti ofer una orbit da tu nu mananci numa pastile airways:))…
    n-ai cum sa devii emo ca la voi ii aprinsa lumina tot timpu:P

  12. erata: airwaves:)))

  13. :))))

  14. @fireworks: ce e ala mlm?
    @fetelor:
    La multi ani si voua!

    @inzigzag: Iti doresc ce-mi doresti tu mie da’ sa ti se intample tie. 🙂

  15. haha smochina e fan parazitii:)))
    ps.mlm ii sistemul ala piramidal

  16. 🙂 cica era blestem tiganesc initial.
    Gresit spus blestem pentru ca daca doresti binele celuilalt ai parte de bine, ceva de genu.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu